info@vijveraanlegdelelie.nl Mobiel 06 18 52 20 29
home werkwijze projecten vijvers filters polyester links contact

← Terug naar het overzicht projecten

Siervijver 110.000 liter

De folie van deze sierijver was aan vervanging toe, overal begon deze te scheuren en was op diverse plaatsen lek.

Deze vijver hebben Vijveraanleg De Lelie en de Firma Ecolan samen ingemeten, om zo in de fabriek een vel op maat te laten maken. Voor deze methode hebben we gekozen omdat de glooiende bodem van de vijver het onmogelijk maakte om 3 vellen folie op locatie aan elkaar te maken. Door exact in te meten werd een vel Ecolan folie op maat speciaal gemaakt voor dit project zonder daarbij te blijven zitten met een hoop rest afval en snijverlies.

Met behulp van klemprofielen hebben we de folie netjes tegen de wanden kunnen bevestigen zonder dat er ook maar ergens 1 tegel verwijdert dient te worden.
Met behulp van takelmateriaal heeft de hovenier het enorme platvorm uit de vijver getild zodat we er met de nieuwe folie onderdoor konden werken. Tijdens de renovatie heeft Vijveraanleg De Lelie gezorgd voor het onderkomen van de vissen. Deze werden tijdelijk gehuisvest in een opzetzwembad met luchtpomp.
De lelie’s en oeverplanten zijn opnieuw voorzien van klei en vijvergrond en daarna weer terug in de vijver gezet. Om deze vijver helder en gezond te houden voor planten en bewoners is gekozen voor een Oase filtersysteem.

 


goudvissen