info@vijveraanlegdelelie.nl Mobiel 06 18 52 20 29
home werkwijze projecten vijvers filters polyester links contact

← Terug naar het overzicht projecten

Slibindikker Waterschap de Dommel

Het gehele terrein van Waterschap De Dommel in Sint–Oedenrode heeft een renovatie ondergaan. Hierbij ontstond het idee om een oude slibindikker te behouden en deze als siervijver te laten dienen.

Met behulp van U-blokken heeft Vijveraanleg De Lelie in de slibindikker torens gemaakt. Op deze torens staan bakken met lelie's en zuurstofplanten. Aan de oever staan kratten met volwassen oeverplanten. In totaal staan er ongeveer 12 verschillende soorten planten.

Om de vijver te vullen heeft het waterschap een pomp ter beschikking gesteld, waarmee water uit de Dommel konden worden gepompd. Hierdoor was er direct een goede basis voor de huisvesting van planten en vissen. Bij de opening van het terrein zullen er nog siervissen in de vijver worden uitgezet.

In de vijver staat een pomp van Oase. Deze voedt een schuimbron welke een meter hoog zal gaan spuiten. Vijveraanleg De Lelie heeft speciale rvs beugels laten maken waarop de fonteinpomp staat. Deze schuimbron zal zorgen voor extra zuurstof in de vijver, wat de vijverbewoners ten goede komt.

goudvissen