info@vijveraanlegdelelie.nl Mobiel 06 18 52 20 29
home werkwijze projecten vijvers filters polyester links contact

Filters

Er zijn diverse fitersystemen in omloop. Hieronder een korte omschrijving.

Oase filtersystemen zijn compact en kunnen met de juiste combinatie van uv-lamp en vuilwaterpomp (aquamax) een goed filtersysteem worden voor elk soort vijver. Graag geven wij u een goed advies voor uw nieuwe of reeds bestaande vijver.

Meerkamerfiltersystemen worden meestal onder waterniveau geplaatst naast de vijver (in bijvoorbeeld een filterput). Meerkamerfilters zijn goedkoper in stroomverbruik door middel van grote doorstroomcapaciteit. Dit filtersyteem moet altijd gecombineerd worden met een voorfilter zoals bijvoorbeeld een Vortex. Deze filtersystemen worden vooral geïnstalleerd bij koivijvers, grote siervijvers en zwemvijvers.

De Vortex doet dienst als voorfiltering van bijvoorbeeld een meerkamerfilter. Het grove vuil zoals ontlasting, plantenresten en dergelijke zinkt naar de bodem en is dan gemakkelijk te verwijderen door middel van schuifkranen. Dus ideaal voor het ontlasten van een goed werkend meerkamerfilter. Er zijn meerdere afmetingen van deze voorfilter en met een goed advies van Vijveraanleg De Lelie vijveraanleg, uitstekend te combineren bij elke meerkamerfilter. Het drukfilter is een zeer compact goed werkend filter. Deze filter kan bijvoorbeeld tot aan de deksel worden ingegraven.

Het drukfilter heeft een ingebouwde uv-lamp. Echter moet er wel rekening mee worden gehouden dat een zwaardere pomp moet worden aangesloten. Dit vanwege de geringe doorstroming.

Een ultrasieve filter is een voorfilter. Dit voorfilter wordt vaak gebruikt bij Bead-filters. Deze voorfilters halen tot 200 micron fijn vuil uit uw vijver. Ze zijn daardoor zeer goed geschikt voor Bead-filters, zodat deze niet verstopt kunnen raken. Graag biedt Vijveraanleg De Lelie u het juiste advies bij de aanschaf van een voorfilter.

Een bio u.v.c. wordt vaak gebruikt bij zwemvijvers. Omdat chloorinstallaties niet bij een zwemvijver gebruikt worden moet er een bio u.v.c geïnstalleerd worden. Deze u.v.c lamp dood voor 99,9% alle ziekte verwekkende bacteriën zodat de gezondheid van u en uw gasten gewaarborgd is.

Een Bead-filter wordt vaak gebruikt bij koivijvers en zwemvijvers. Deze filters zijn compact en hebben een grote filtercapaciteit. Deze filters kunnen computergestuurd worden, zodat u er geen omkijken meer naar heeft wat betreft het schoonmaken. Bij dit filtersysteem wordt gebruik gemaakt van een zwembad pomp. Een groot voordeel van dit systeem is dat deze overal geplaatst kan worden, onder en boven waterniveau.


oase filters
goudvissen